Кадър Фейсбук Стотици се събраха на антиправителствен протест в Пловдив. Беше организирано

...
Кадър Фейсбук Стотици се събраха на антиправителствен протест в Пловдив. Беше организирано
Коментари Харесай

Напрежение на протеста в Пловдив, не пуснаха протестиращите да излязат на булевард

Кадър Фейсбук 

Стотици се събраха на антиправителствен митинг в Пловдив. 

Беше проведено и шествие от пл. " Освобождение " по основната улица в Пловдив и продължи по нормалния си маршрут към Централния площад, след което яйца полетяха към постройката на някогашния партиен дом, където сега се обитава по-голямата част от общинската администрация, съобщи Българска национална телевизия.

Малко по-късно породи напрежение на митинга, откакто стачкуващи се пробваха да излязат на бул. " Цар Борис III Обединител ", който не е посочен в маршрута им. Кордон от 20 служители на реда застана на пътя на протестиращите. 

След 21:00 часа протестиращите въпреки всичко съумяха да излязат на булеварда и започнаха да се движат по платното.

В апел в обществените мрежи уредниците обявиха, че демокрацията у нас е под опасност и вършат паралел със обстановката в Беларус. Режимите в двете страни са под напън от своите жители и гневно се пробват да се спасят. " От Пловдив до Минск се чува единствено едно: Оставка, и то незабавно! ", пишат те.

Те се оповестиха и против оферти от ГЕРБ план за нова конституция. Според тях задачата на ръководещите е да тупат топката и да останат още малко на власт.

От общината оповестиха, че уведомлението, което са получили от уредниците на митинга, не дава отговор на плануваните в закона периоди и само позволеният маршрут на митинга е по пешеходната зона на основната улица.

По-рано стачкуващите разговаряха за малко с шефа на ОД на Министерство на вътрешните работи Йордан Рогачев и го увериха, че ексесии няма да има.

В града за митинга довечера дойде и проф. Велислав Минеков от " Отровното трио ". 

 



Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР